Watson coachok

TERJÉKI JUDIT

Watson coach,
szervezetfejlesztési tanácsadó

Misszióm: Együtt cselekedni és alkotni, a tudásomat átadni, tanítani.

Minden munkámban fontos, hogy legyenek keretek, struktúra, ugyanakkor maximálisan figyelek Rád, az igényeidre, a szükségleteidre. A Veled való munkámban négy dolog vezérel: odafigyelés, elfogadás, felelősség és kölcsönös bizalom.

Watson coach-ként ezt teljességgel meg tudom élni.

Számomra mindig nagy örömöt jelent, ha az együtt töltött időben mindannyian gazdagodunk és kölcsönösen tudunk egymásnak adni. Élményt. Inspirációt. Tapasztalást.

 

SZABÓ KATA

Watson és storytelling coach, tréner

Gyerekkorom óta mély vonzódást érzek a történetmesélés és az emberi lélek dolgai iránt. A szenvedély, hogy feltárjuk az igazságot, kifejezzük, megmutassuk azt, ami belül van, azóta kísér.
Munkám során igyekszem segíteni az ügyfeleimnek lehatolni a dolgok gyökeréig, megragadni a lényeget, megtalálni az esszenciát. Vallom, hogy csak akkor érhetjük el a kívánt célt, hatást, ha tisztán látjuk és értjük saját magunkat, motivációinkat, működési mintáinkat, szándékunkat.

A Watson módszertan pedig varázslatos lehetőséget nyújt arra, hogy kapcsolatba léphessünk önmagunkkal, a saját - és mások - történeteivel, és spontán, kreatív módon kifejezhessük, ha kell, átírhassuk azokat. 

 

MOGYORÓSSY ÁGNES

Integrál és Watson coach, közgazdász

Több évtizedes nagyvállalati és KKV-s vezetői tapasztalattal mögöttem új utakat, új kihívásokat kerestem. A Watson coaching módszerben az érintett meg leginkább, hogy előcsalogatja belőlünk azt a bennünk rejlő képességünket, hogy meghaladjuk önmagunkat és létrehozzunk valami újat, valami szokatlant. A Watson számomra egy felnőtt játék a színpadon, ahol komoly változások történnek nem hétköznapi módon és ezek katalizátorai lehetnek a hétköznapjaiknak.
Szeretek csoportokkal dolgozni. Inspirál, ahogy „részük” lehetek, ahogy „befogadnak” a közös munkába. Kísérem, támogatom a csoport tagjait, együtt alkotunk, a csoport dolgozik, bátran kísérletezik, előhívja magából a csoport - bölcsességet és a végén megérkezik a katarzis, az aha élmény. Minden résztvevőben. 

Ezekért a pillanatokért csinálom.

JÁNOSSY BENCE

Watson coach, szervezetfejlesztési tanácsadó

A pszichológia irányából érkeztem a coaching, tréning, szervezetfejlesztés szakmai világába. Már egyetemre azzal a misszióval jelentkeztem, hogy a munka világában szeretném támogatni az embereket személyes fejlődésükben. A hamarosan 8 éves utam alatt mind multinacionális vállalatok belső coachaként, szervezetfejlesztési tanácsadójaként, mind tanácsadó szervezetek munkatársaként szolgáltam ezt a küldetésemet, főként vezető-, elkötelezettség és kommunikáció fejlesztés területén.

Hat évvel ezelőtt találkoztam először a Cselekvésorientált módszertannal, és azóta csempészem bele tréningek, workshopok, egyéni- és csoportos coachingok tematikájába. Hiszem, hogy az elakadásaink nem a szavak szintjén keletkeznek, így nem is ott tudunk előrehaladni bennük. Varázslatos ott dolgozni az ügyfeleimmel, ahol a szavak világa véget ér és elkezdődik az élmények, érzések és a cselekvés birodalma.

 

RÉTI JUDIT

Watson coach,
HR tanácsadó, pszichológus

Több intézményben és képzőnél tanultam, hogy coach-csá válhassak, legutóbb Szabó Gabi Watson Coach Iskolájában.

Több mint 20 éves, HR területen szerzett tapasztalatom az alábbi területekre terjed ki: 

- több szervezeti átalakulást eredményező projektben a HR képviselete

- banki tehetség-csoportok kompetencia felmérésének irányítása, HR módszertani fejlesztése

- közvetlen munkatársak fejlesztése, szupervizor és mentor szerep

- együttműködés, hatékonyság javításához, vezetői készségek fejlesztéséhez tréningek vezetése, workshopok facilitálása

-   belső coachként felső-és középvezetők fejlesztése 

Jelenleg tanácsadóként segítek szervezeteknek a HR terület kialakításában, fejlesztésében, illetve egyéni és csoportos coachinggal is foglalkozom.

GALLEN RITA

Watson coach, tréner

Több, mint két évtizede dolgozom  a vezetőfejlesztésben. Coachként és trénerként az ügyfél megoldásához vezető útra és a köztünk lévő kapcsolatra fókuszálok leginkább, miközben a kíváncsiságom mindvégig éber marad.

A cselekvés-orientált módszertan olyan új perspektívákat és lehetőségeket tárt fel előttem, amelyek a kreativitás és spontaneitás segítségével sokkal gyorsabban és hatékonyabban juttatják el az ügyfeleket a felismeréseikhez, mint bármely, általam eddig kipróbált eszköz.
Minden alkalommal rácsodálkozom, ahogyan megelevenedik a Tér, feltűnnek addig sosem látott tényezők, és az ügyfél elindul egy kalandos felfedezőúton ahol a kísérletezés nemhogy szabad, de elengedhetetlen! Ezen az Úton kísérem el az Ügyfelemet, hogy megélje és megtapasztalja saját belső folyamatait és megtalálja saját megoldását.

Izgalom, tapasztalás, inspiráció és megoldás- ezek a Watson módszer kulcs-szavai!

POGÁNY ANIKÓ

Watson coach,

mediátor, pszichodráma vezető

Közgazdászként közel húsz évet dolgoztam munkatársi, középvezetői és felsővezetői pozícióban a versenyszféra és az államigazgatás különböző területein és nemzetközi szervezeteknél. Tizenöt éve fordult az érdeklődésem a személyes fejlődés és fejlesztés felé. Saját utamon tapasztaltam, hogy a külső problémákra belül születnek valódi válaszok. “Minden belül dől el” – életünk minősége, munkánk eredményessége, kapcsolataink értéke. Lenyűgöz az ember teremtő erejének felszabadulása, elpusztíthatatlan változási és fejlődési képessége. A kontroll újraértelmezése és a szabadság növekedése. Szükséges, hogy ehhez jó tanulási környezetet teremtsünk magunknak és tudjunk egymás jó társaivá válni. Ahol rég eltemetett képességek hozzáférhetővé válnak, új megoldások születnek, nő a kreativitás és spontaneitás, és könnyedséggel és hatékonysággal tölti meg a munkát és az életet. 

M. GALAMBOS KATALIN

Watson coach,

folyamat és szervezetfejlesztési tanácsadó

Programtervező matematikusként indultam a racionalitás, hatékonyság, logikus struktúra világából, de hamar rájöttem, hogy az emberek működése sokkal inkább lenyűgöz, mint az absztrakt világ. Miért állunk ellen a jó változásnak? Miért nem tesszük azt, amiről tudjuk, hogy tennünk kellene? Hogy követhetjük el újra ugyanazokat a hibákat?

Mindig az izgatott, hogy hogyan lehet az emberben, szervezetben rejlő lehetőségeket kibontakoztatni, tartós tanulást, változást elérni, az együttműködést és a belső harmóniát fejleszteni – előbb folyamat és szervezetfejlesztési tanácsadóként (Accenture), később Rogers Mentálhigiénés terapeutaként és coachként (2013 - Év coacha). A coaching és a tanácsadás mellett tartok asszertív kommunikációs, illetve önismereti tanfolyamokat. A Watson módszerben azt imádom, hogy az agyunktól elindulva eljutunk a szívünkig, így elérhetjük és mozgósíthatjuk a belső bölcsességünket, mindezt kreatívan, játékos-komolyan, szabad energiákkal.

KATONA EMESE

Watson coach,

szervezetfejlesztési tanácsadó

Kortárs trénerként kerültem bele a tréningek világába, majd végzett változás-menedzserként szervezeti tréningeken és fejlesztésekben működtem közre. Részt vettem komplex szervezetfejlesztési programokban, szervezeti kultúra vizsgálatokban, stressz-kutatásban, működésfejlesztésben és vezetőképzésben.

Bármilyen tevékenységről legyen szó, fontos számomra a közös alkotás, a cselekvés, az ebben való öröm, a hatékonyság, a kreativitás, és az eredményesség. 1999 óta playbackezek, ami egy improvizációs színházi műfaj, és 3 éve a pszichodráma eszköztárát is tanulom. Mindezeket ötvözi számomra a Watson coaching, ami olyan keretet és szárnyakat ad, amikkel nagyszerű eredményeket lehet elérni a csoportban az egyénekkel, az Ügyfeleinkkel. 

KOVÁCS DÁNIEL

Watson coach,

szervezetfejlesztő és dramatista

Lehetséges, hogy nem a szervezet él, hanem az élet maga a szervező erő? Ennek igazságát leginkább a színpadon, komoly játék közben él​em​ meg változatos összetételű csoportjainkban. 

​S​zemélyes növekedés​ünket​ nagyszerűen táplálja ​ez ​a cselekvésorientált módszertan. Gyermeki nyitottságunk és kíváncsiságunk pár óra csoportélménnyel megkaparintható.

Az elmúlt évtizedben három földrész tucatnyi országában sikerült megtapasztanom ezt óvónőkkel, tanárokkal, ​szociális munkásokkal, ​rendőrökkel, pszichológusokkal és vállalati vezetőkkel egyaránt.

 

BUBIK SZABOLCS

Watson coach, tréner

Gyors és lényegi beavatkozások, hogy utána mehessünk vissza az életbe, tenni a dolgunkat, fejlődni, változni. Ezt ígérem én, amikor a cselekévsorientált módszert kínálom.

Ez jól passzol a természetemhez is: érzékenység a emberek felé, határozottság a cselekvések irányában.

Csoportokkal dolgozom a legtöbbet, hiszek abban, hogy megsokszorozódik a hatása egy-egy helyzetnek, ha más is jelen van. Tanulunk egymástól, egymásról.

LELKES ORSOLYA

Watson coach, pszichdráma vezető

Lelkesen kutatom a jó élet titkát, egyéni és közösségi szinten. A „gazdasági ember”, aki önző, a maga javát keresi és abból is minél többet, talán jó volt a közgazdasági modellek számításaihoz, de kudarcot vall egyénileg is és társadalmilag is. A boldogság azok jutalma, akik értelmes életet élnek, másokkal és másokért, mondja Arisztotelész, Moreno és a mai pszichológiai kutatás. Ami jó hír, hogy ezért mind tehetünk, mert nem a végzet vagy a vakszerencse dolga. Ennek módjait tanultam, éltem és ünnepeltem a London School of Economics-on a doktorimban, a Pénzügyminisztériumban és nemzetközi szervezeteknél dolgozva vezetőként, a Bécsben vezetett pszichodráma csoportjaimban és az egyéni coaching munkában. Most pedig itt. 

KERESZTES GABI

Watson coach, felnőttképzési programszakértő, fejlesztő

Egyre inkább az a hitem fejlesztőként és coachként, hogy a változ(tat)ás igénye akkor lép színre, ha vele tart a belülről érkező erő is. A Watson cselekvésorientált coaching ebben a kölcsönhatásban mozdít el és meg a térben… előbb kis lépésekben, majd a megjelenített képek bátrabban és lendületet kapva sodorják egymást.

A Watson módszertan biztonságosan teremti meg a lehetőségeid megtapasztalását is. Ettől több és rövidebb az az idő, amelyben az elmozdulás már bizonyosság.

Ebbe a térbe hívunk téged, hogy az én-idődben megtapasztalhasd azokat a lehetőségeidet, amelyhez hozzásegít a belső erőd és felragyog a változ(tat)ás ígérete.

Lenni vagy tenni? Tenni és lenni az én választásom. És a tiéd?

KÉRI ESZTER

HR szakember, pszichológus, üzleti és Watson coach

Eredeti végzettségem szerint pszichológus vagyok, majd elvégeztem egy angol üzleti iskolát. 20 éve dolgozom HR vezetőként különböző cégeknél, a rajzfilmkészítéstől a nemzetközi ügyvédi irodán át a gyógyszeriparba vezetett az utam.

Évekig foglalkoztam vezetőképzéssel, tehetségprogramokkal és szervezetfejlesztéssel.

A Watson coachingban az fogott meg leginkább, hogy az erősségeinkre építve hamar lendületbe hoz. Jó látni, ahogy a gondterhelt, munkahelyi konfliktusokban megfáradt emberek hirtelen visszanyerik a kíváncsiságukat, a tettvágyukat és reményüket, figyelemmel és támogatással fordulnak egymás felé. Ez jó hatással lesz más társas kapcsolataikra is. Ha ez egy munkahelyi közösség, akkor oda másnaptól

jobb lesz bejárni dolgozni.

 

KIRÁLY - SZABÓ ANDREA

Watson coach, szervezetfejlesztő, coach

Közel két évtizede foglalkozom emberekkel, számtalan hatékony eszközt kipróbálva a fejlesztésükben, de a cselekvésorientált csoport coaching adja meg azt a fajta szabadságot, szárnyalást, örömöt, ami játékká tesz egy komoly, előrevivő fejlesztő folyamatot.

A Watson módszerrel úgy kísérhetem saját felfedező útján az ügyfelemet, hogy a játék minden pillanatában biztonságban tudhatja magát, és bízhat abban, hogy itt biztosan tud tenni, cselekedni önmagáért, tehet egy lépést céljai felé.

A módszer hozzáadott értéke az is, hogy szinte észrevétlenül vonódik be minden résztvevő és profitál abból, ami ott és akkor történik. Fejlődik… növekszik… születik… valami… új nézőpont, új felismerés, megoldás. AHA.

PERCZEL ANNA

Watson coach, tanár

Életem központi gondolatává vált az a Jacob Levy Morenonak (a pszichodráma alapítójának) tulajdonított mondat, miszerint az életünk minősége a kapcsolataink minősége. Ez annyit jelent számomra, hogy amennyire gazdagon, érzékenyen és kifejezően vagyok képes megélni a kapcsolataimat, annyira leszek elégedett az életemmel.

A Watson coaching nagyon szorosan kapcsolódik ehhez a körhöz. Egészen újfajta kapcsolódásra hív a világgal - legyen az kapcsolat egy személlyel, egy csoporttal vagy éppen saját magunkkal. Új szempontok, perspektívák és stratégiák lehetséges megszületésén túl a játékos, spontán, alkotó működésmódunkra melegít. Szívből ajánlom minden fejlődni, növekedni vágyónak!

BÓKA LÁSZLÓ

Watson coach, szervezeti vezető

Vezetőként és coachként is azon dolgozom, hogy a munkahelyet egy olyan környezetté formáljam, ahová örömmel járnak be az emberek dolgozni, ahol jól érzik magukat egymás társaságában. Mindezt úgy, hogy szakmai igényességükben kiteljesedhetnek, és céltudatosan, önállóságukkal élve járulhatnak hozzá az üzleti célok eléréséhez.

A Watson cselekvésorientált világában számomra az a nagyszerű, hogy a részletek ismerete nélkül is ránézhetünk kívülről a témánkra, mint egy fényképre, és ez nagyon sokszor már magában hordozza a megoldást is.

 

PÉNZES GÁBOR

Watson coach, play-back színész, szociálpedagógus

20 éve tanulom magamat, foglalkozom az önismerettel. Mélyről jövök és tudom hova tartok. A “szabadság” az egyik legfontosabb eszme vagy irány, amiben hiszek. Szabadnak lenni mámorító. A szabadság a gondolatainknál, álmodozásainknál kezdődik és a döntéseinken át vezet egy szabad élethez. Még nem győztem le a fizika és Isten törvényeit, de a jó úton vagyok. :) A helyemen.

Utam a pszichodrámán, egyéni terápiákon, családállításon, kreatív valóság teremtésen, újjászületés csoportokon vezetett keresztül és mostanában a bodywork módszerét tapasztalom saját élményként. A coaching kiváló eszköz,  még nem terápia, de egy hely, ahol vállalhatóak a kérdéseink, nehézségeink. A Watson coachingban csoporttal dolgozunk, a csoport erejét is használjuk a megoldásaink megtalálására.

DRIMMER JUDIT

Watson coach, fejlesztő tanácsadó, tréner, szupervízor-coach

Üzleti tanácsadóként kisebb-nagyobb szervezeteknek és csapatoknak segítek abban, hogy képesek legyenek rendszerben gondolkodni, együttműködni,  felelősséget vállalni és kihasználni a munkatársakban rejlő lehetőségeket - hiszen ezáltal tudnak fejlődni, változni. Emellett közel tíz éve vezetek egyéni- és csoportos coaching folyamatokat, önismereti csoportokat. Hiszek abban, hogy egy csoport több, mint a tagjainak összessége: az egymásra figyelés, a közös tanulási tér bizalmi légköre sokszor eredményez új felismeréseket, amelyek megszületését ott és akkor szinte varázslatként éljük meg. A Watson cselekvés-orientált módszertana játékosságot és bátorságot tanít (nekem is); új, kreatív energiákat szabadít fel a csoportban, és ezáltal segít közelebbi kapcsolatba kerülni önmagunkkal.

KÁRPÁTI GÁBOR

Watson coach, lélekmunkás

„Ez a gyerek nagyon önérzetes.”-gyakran mondták rólam, de akkor még nem tudtam eldönteni, hogy ez most jó vagy rossz dolog. Ma már tudom...nem könnyű, de jó.

 

Embertársaim öntudatának erősítése, cselekvésük támogatása végig kíséri 30 éves pályafutásomat pedagógusként, trénerként, szupervízorként és coachként.

 

Életünk egy utazás. Lélekmunkásként az a dolgom, hogy időnként beszálljak a sofőr mellé és párbeszédbe elegyedjek vele vezetésről, az útitársairól és az útról, amin halad.

 

A Watson coaching adja meg számomra azt a lendületet és stílust, mellyel mozgásba hozom ügyfeleim belső tudását és erejét ahhoz a következő lépéshez, mellyel legalább „eggyel jobb lesz” munkahelyi életük.

BRINDZIK ANDRÁS

Watson team coach, facilitátor

Könnyedén, folytonosságban, természetesen jelen lenni. Talán ez lehetne aktuális mottóm az életre vonatkozóan.
Kapcsolódni, találkozni, megérteni a másikat, mindig is fontos volt számomra. Sokat dolgoztam a kommunikáció témáján, elméletben és gyakorlatban is. Az utóbbi időben a megértés vágyát felváltotta a kapcsolódás. Kapcsolódás önmagamhoz, ahhoz a részemhez, ami folytonosságban van, önazonos és élettel teli. Ezen a énrészemen keresztül szeretem megélni a másokkal való találkozásaimat is. Ilyenkor működik az intuícióm, a kreativitásom, jobban érzékelem és képviselem a saját határaimat, másokét is tiszteletben tartva. Úgy érzem ezzel tudok most legtöbbet adni mind magamnak, mind másoknak.
A Watson coaching számomra egy csodálatos eszköz a kapcsolódásra, másokra hangolódásra, egy olyan önismereti út, melyen keresztül másokat támogathatok abban, ahova ők szeretnének eljutni, saját tempójukban. Könnyedén és valós szinten találkozni önmagukkal, helyzeteikkel, kapcsolataikkal.

PÁLI PÉTER

Watson coach, tréner

16 éves koromban, ahogy menten az utcán, egyszer belém nyílalt az a gondolat, hogy emberekkel akarok foglalkozni.

Sok év és sok vargabetű után végre úgy érzem: megérkeztem. Embereknek adok úgy, hogy az emberektől még többet kapok vissza. Szeretetet, gondolatokat, ötleteket, pillanatokat. Néha öleléseket, néha a szemek sarkából kiszökő könnycseppeket. Az életet. Az itt és most megélését.

Azt, hogyha igazán egymásra figyelünk, akkor már nem a fejünkben vagyunk, hanem a szívben. És ebben segít a Watson módszer: szív-lélek-gondolat. És ebben próbálok én is segíteni.

GONCZLIK ANDREA

Watson coach,  Qualified Facilitator®, szervezetfejlesztő tréner, mentálhigiénés szakember

A természettudománytól a projektvezetésen át a startup ökoszisztéma fejlesztésig terjedő tapasztalataim során, és a világot keresőként szemlélve ugyanazt találom: minden az Embertől függ, rajta múlik és áll. Ez igaz egy csoportra, szervezetre, iskolára, közös célért alakult bármely szövetségre.

Az Ember pedig Csoportban tud megnyilvánulni, kibontakozni, teljesíteni, alkotni. A csoportban zajló folyamatokat nagy hittel, lelkesedéssel kísérem; szabadon hagyva és keretezve egyaránt.

A Watson coaching eszköztára egy élettel teli varázslat, ahol Te lehetsz a rendező, a főszereplő, vagy egy fontos kapcsolat a másik életében. Többször megtapasztaltam már, ahogy a színpad világa átvezet az élet világába és egészen kézzelfogható megoldást ad, láttat meg eddig láthatatlan dimenziókat.

 

BOGSCHÜTZ ZOLTÁN

Watson coach,  tréner

Nyitottan, bizalommal szeretek ráhangolódni az emberek, szervezetek világára itthon és külföldön egyaránt, hogy azután szakmai eszköztárammal segíthessem őket saját útjuk, életük kiteljesedéséhez, eredményességük fokozásához. A dinamizmus- nyugalom harmonikus összhangja, valamint a konszenzus megvalósítása éltet, amelyre másokat is szívesen inspirálok.
 

 A Watson coaching számomra

  • a minden lehetőséget magában foglaló itt és most kreatív, spontán cselekvése,

  • a térben és időben szabadon alakítható, emellett nagyon is komoly játék több dimenziójú élménye,

  • a megértések, feldolgozások megélése,

  • a jobb magánéleti és munkahelyi megoldások biztonságos kipróbálásának lehetősége,

  • a mindennapi vízcsepp állapotunkból jéggé vagy párává válás művészete.
     

Érdemes alkalmat teremteni a megtapasztalásra.

 

©2017 BY WATSON COACH ISKOLA.

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle