Profil

Több mint 25 éve dolgozom fejlesztőként, egyénekkel, csoportokkal, szervezetekkel, szervezetfejlesztő, tréner, csoportvezető, szupervízor és coach szerepekben. Társtulajdonosa vagyok a Csanádi Csoport Menedzsment Fejlesztő és Kutató Kft-nek.

Több mint ötezer óra személyes coachingot és közel háromezer óra csoportos coachingot számoltam az elmúlt évtized munkáiból. Szenvedélyesen szeretem a munkám. Tisztelem annak lehetőségét, hogy embereket támogathatok, kapcsolódhatok hozzájuk coach szerepben. Élvezem, hogy a coach munka lehetővé teszi, hogy kölcsönösen fejlődjünk az ügyfeleimmel.

Öt éve kialakítottam egy coaching csoportformát, a Coaching-Sharing-Learning módot, azóta több száz vezető vett részt ebben a csoport formában.
 

2014-ben megalapítottam a Watson Coach Iskolát, amelyben cselekvésorientált csoport coaching vezetést tanítok, az ötödik évfolyam kezdte meg tanulmányait. Egyik úttörője és elkötelezett szakembere vagyok a cselekvésorientált coaching vezetésének és tanításának.

A Watson Coach Iskola kapcsán missziómmá vált, hogy vezetőknek (és nemcsak vezetőknek) olyan időt-teret-csoportot-módot biztosítsak, un. Watson napokon és Watson Nyílt Esteken, ahol bárki dolgozhat a témáin, kérdésein biztonságos környezetben, szakértő coach segítségével és egy támogató csoport erősítésével.
 

A cselekvésorientált coachingot a pszichodráma alapjaiból fejlesztettem ki. 1988 óta vagyok kapcsolatban ezzel a csoportmódszerrel, a magyar iskolák elvégzése után egy Moreno tanítványtól, Max Claytontól tanultam 22 éven át. Kiképző pszichodráma vezető és az Australian College of Psychodrama „Psychodrama Practitonere”vagyok.
 

Rendszeresen publikálok az Üzlet és Pszichológia folyóiratban, a Magyar Coachszemlében. Több könyvben jelent meg coaching szakirányú tanulmányom, legutóbb a Brief and Simple című esettanulmány kötetben, és a Menedzsment Tanácsadási Kézikönyv Coaching fejezetében. Több egyetem meghívott előadója vagyok, a Budapesti Műszaki Egyetem szervezeti szakpszichológus képzésén szakirányú kurzust tartok.
 

Fontos számomra a szakmai hitelesség, a minőségi munka, jelenlét. Ezért bekapcsolódtam a legnagyobb nemzetközi coach szervezet, az ICF (International Coach Federation) munkájába. Akkreditáltattam magam, az elsők között lettem PCC szintű coach itthon (Professional Certified Coach).

2017-ben az MCC (Master Certified Coach) akkreditációm is sikerült.

 Az ICF Magyar Tagozat 2016-ban Alelnökének választott, és 2017-ben is szívesen folytatom ezt az önkéntes munkát. Tagja vagyok a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának, és a Magyar Pszichodráma Egyesületnek.

A Watson Coach Iskola működésére nagyon büszke vagyok, mert a végzett coach-ok, nem "mennek világgá", hanem szorosan együttműködő szakmai közösséget építenek.

A házak és én

Max halála előtt álmodtam vele. Talán ez volt az Ő elköszönése tőlem. Az álmomban egy parkban sétáltuk, majd a sétánk végén egy nagyon szép, impozáns házhoz értünk. Leültünk egy padra, onnan néztük. Vonzó volt számomra, hogy bemenjek, mégis vívódtam. Max egy jellegzetes mozdulatával, amiben minden szeretet, bíztatás benne volt mindig, intett, hogy menjek. Menjek be. Én elindultam, bátorságot merítettem abból, hogy ott ül a padon. Aztán mielőtt beléptem volna a házba, visszanéztem, de már nem ült ott. Akkor sokfélét éreztem, dühöt, szomorúságot, értetlenséget…
 

Pár nappal később jött a hír, hogy meghalt. Megértettem az üzenetét. Már be tudok menni a házba egyedül is. A házba, ami lehet félelmetes, ismeretlen, vonzó. A házba, ami lehet egy új feladat, egy új szerep, egy új lehetőség. A házba, ami jól képviseli a változást. Nem tudom milyen lesz. De nem is tudom meg, ha nem próbálom ki.  Belépek, és felderíthetem. Kinyithatok szobákat, ajtókat, ablakokat. Megismerhetem, feltérképezhetem. Lehet, hogy időnként meglepődöm, vagy megijedek, vagy nagyon megtetszik valami. Nem tudhatom. De Max arra inspirált, hogy kísérletezzek!
 

„Aki nem kísérletezik, nem él!”- mondta. Kísérletezni magammal, a szerepeimmel, az akarásaimmal, a céljaimmal, a cselekvéseimmel, a kapcsolataimmal. A ház jól szimbolizálja mindezt. A ház lehet a lélek, én magam, az életem, egy nehéz helyzetem, egy szerepem, egy fejlődési lehetőségem. Milyen állapotban van? Romos vagy új? Milyen színű? Hol van? Mi veszi körül? Hány ablak, ajtó van nyitva?

©2017 BY WATSON COACH ISKOLA.

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle