Kemény Vezetők - esetleírás

2017/07/17

Kriszta témájának feldolgozása már akkor elkezdődött, amikor még csoporttársa, Évi esetén dolgozunk. Évi életét – és munkatársai életét hasonlóképpen – megkeseríti munkahelyi főnöke, a cég első számú vezetőjének erőszakos, agresszív magatartása, másokat támadó, lekicsinylő, becsmérlő kommunikációja.
 

Az eset dramatikus vizsgálatában, majd a megoldáskeresésben Kriszta is szerepet kap. A játék végén a szokásos visszajelző körben őszintén és nyíltan beszél arról, hogy rokonságot érez önmaga munkahelyi viselkedése és az agresszív, erőszakos vezető magatartása között. Majd később arról is beszámol, hogy már másnap, a csoporton tapasztaltak hatására beszélgetésre hívja egyik beosztottját - akit szemmel láthatóan megvisel, elbátortalanít, határozatlanná és bizonytalanná tesz Kriszta viselkedése, ami őt még inkább „idegesíti” – és rendezni próbálja viszonyukat. Próbálja kicsit megnyugtatni, lelket, önbizalmat verni a kollégába. Megpróbál új, szelídebb hangot megütni, enyhíteni szeretné a beosztott munkatárs feszültségét.
 

A következő találkozón Krisztára kerül a játék sora, aktuális, fontos témaként munkahelyi viselkedését hozza, mint olyat, amire szívesen ránézne a cselekvés- orientált módszer segítségével. A kép, amit a színpadra tesz, ő, mint szigorú, kíméletlen, erőteljes, (erőszakos) vezető és a megrettent, megfélemlített beosztott kommunikációja. A helyzet túlságosan is ismerős, viszont a Watson módszer lehetőséget ad arra, ami máshogyan nem igazán tudna megvalósulni, kívülről rá lehet nézni a kérdéses szituációra.
 

A csoporttársak, akiket itt segéd-éneknek nevezünk, az orrunk előtt játsszák el az aktuális főszereplő történetét, mondják a mondatait, amiket ő ad a szájukba. Színről-színre látható és hallható, mit gondolunk, mit mondunk, hogyan cselekszünk kritikus helyzetekben. Sok mindenre rálát – ráadásul szó szerint! – ilyenkor az ember. Nem történt ez Krisztával sem másképp.

Ok, ez van most! – zárom le a jelenetet. A következő kép szóljon arról, hogyan lenne kettővel jobb a helyzet! – javaslom. Általában az szoktuk kérni az ügyféltől, azt mutassa meg, hogyan lenne az adott helyzet eggyel jobb. Egy friss intuíciótól vezérelve mondok kettőt. Az előzményekből kiderült számomra, Kriszta nagy teherbírású, a munkájában és az emberekkel szemben is maximalista, azt gondolom, egy kis váratlanság, meglepő kérés hasznosabb lesz a számára, mintha általa is kiszámítható módon, „iskolásan” zajlana a folyamat.
Hozzá van szokva a terheléshez, kihívásokhoz, tud is, szeret is teljesíteni. És úgy tűnik így is van, a kettővel jobb helyzet képének megalkotása során el is lépünk a hivatali szituációtól és egy sokkal intimebb, magánéleti kép rajzolódik ki a színpadon. A jelenleg napi sok-sok plusz órát dolgozó nő, akinek, elmondása szerint alig jut ideje munkán kívüli dolgokra, baráti esküvőn is online, praktikusan elintéz ez azt a cégnek, családi együttlét képét teszi a színpadra, papa, mama, lábuknál kisgyerek.

Nagyszerű! Nézzük meg, hogy is van ez részletesebben, javaslom a szerepcserét, párbeszédet a szereplők között, ám ma csak idáig jutunk. Kriszta behúzza féket, eddig és nem tovább.
 

Azt nem lehet mondani, hogy se kép, se hang, mert a kép megvan, de beljebb nem kíván lépni a szituációba. Értem, érzékelem a teljesítményt és azt is, hogy amit lát, megérinti és igénybe veszi az érzéseit. Pontosabban, tesz még valamit, a családi kép mellé odahelyezi a dolgozó Krisztát is, lába székre rakva, ölében laptop, távmunkában dolgozik jelenlegi cégének, ahol különleges szaktudásának értéke van – és jól meg is fizetik továbbra is. A kettővel jobb helyzetbe belépett azonban két, ma még ismeretlen, de a szívének közeli személy - egy férfi és egy kisgyerek. – Rendben van ez így? Megállhatunk itt? – kérdezem. Rendben van. Megállhatunk. – válaszolja.
 

„Nagyon jó este volt!" – mondta Kriszta másnap, kapom a visszajelzést coach társamtól, közös ismerősünktől. „Nagy szó ez, becsüljem meg, Kriszta nem szórja könnyen a dicséreteket!”  Megbecsülöm.

 

 

 

Please reload

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

Please reload

Archív

Please reload

Címkék

Please reload

©2017 BY WATSON COACH ISKOLA.

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle