2017/07/29

Gyors, erős belátások cselekvés-orientált coachingokban


Eset leírások
 

Bevezető gondolatok

Keresem a legmegfelelőbb szót, ami kifejezi a cselekvés, aktivitás erejét, de nem találom. Mintha erre nem lenne igazán erős szavunk. Nincs, ami leírja, hogy a cselekvésnek, az akarattal irányított megmozdulásoknak mekkora értéke, haszna van, hogy néha az életünk múlhat rajta. De nem baj. Remélem, hogy az esetek képviselik, átadják, leírják ezt a hatást.

Coachként hitem és tapasztalásom, hogy nem elég valamit megérteni, sokkal fontosabb az, hogy mit kezdünk a megértéssel! Milyen aktivit...

2017/07/28

A saját stílusom hogyan határozza meg a cég HR brandjét? Miért képezzük a cégen belül a HR-es kollégákat személyes márkájuk kialakításában is? Együtt alakítjuk a környezetet és a HR-ről alkotott képet. Ezeket a kérdéseket dolgozzuk fel a témafelvezetés során és ültetjük cselekvés-orientált coachingba. 

2017/07/18

Két coachunk, Terjéki Judit és Kardos Roland, a Hatoscsatorna "Sikersorozat" című műsorának vendégei voltak, ahol a Watson Coachingról meséltek.


 

2017/07/17

Kriszta témájának feldolgozása már akkor elkezdődött, amikor még csoporttársa, Évi esetén dolgozunk. Évi életét – és munkatársai életét hasonlóképpen – megkeseríti munkahelyi főnöke, a cég első számú vezetőjének erőszakos, agresszív magatartása, másokat támadó, lekicsinylő, becsmérlő kommunikációja.
 

Az eset dramatikus vizsgálatában, majd a megoldáskeresésben Kriszta is szerepet kap. A játék végén a szokásos visszajelző körben őszintén és nyíltan beszél arról, hogy rokonságot érez önmaga munkahelyi viselkedése és az agresszív, erőszakos vezető magatartása között. Majd későb...

2017/07/16

A Watson módszer egyik különlegessége, hogy még csak beszélnünk sem kell ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni a témánkban. A színpadon mindent cselekvésbe fordíthatunk és megélhetünk, anélkül, hogy azt magyaráznunk, analizálnunk kellene. Egy ilyen esetet mesélek el.
 

Csoportunk tagjait egy rövid bevezető után játékra invitálom. Ők azonban még hezitálnak. Ismeretlenek előtt bizony nem kis bátorság kell ahhoz, hogy a témánkat felvállalva kiálljunk a színpadra. „Nem muszáj elmondani a témát, ha nem akarjátok!” – biztatom őket. Erre az információra Ági szeme felcsillan, akkor ő így...

Please reload

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

Please reload

Archív

Please reload

Címkék

Please reload

©2017 BY WATSON COACH ISKOLA.

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle